När får man, som ny golfare, sitt medlemskort?

När Du anmält Ditt medlemskap till oss så registrerar vi Dina uppgifter i medlemssystemet, ett medlemskort beställs då från automatiskt från SGF. Det tar dock ibland några veckor innan Du har kortet i brevlådan. Det är ingenting som vi på klubben kan göra någonting åt. För att få Ditt golf-ID lite snabbare kan Du via mail ställa frågan till oss.

Jag har inte fått något medlemskort?

Var Du tidigare medlem i en annan golfklubb och redan har ett golf-ID så har Du också fått ett kort från den klubben. Det kortet fungerar även i fortsättningen, även om det står en annan golfklubbs namn på kortet. Vill Du ändå ha ett nytt kort loggar Du in på Min Golf på www.golf.se och beställer ett nytt kort därifrån. Man får då betala en avgift på 39:- och detta betalas med hjälp av kort.

Ska jag behålla mitt gamla medlemskort även fast det står ett annant klubbnamn på kortet?

Ja! Se ovan!

Kan man spela utan medlemskort?

Visst kan Du det! Det som styr Dina uppgifter i medlemssystemet är Ditt golf-ID, inte medlemskortet. Du uppger Ditt golf-ID när Du bokar tid/betalar greenfee.

Kan jag logga in på www.golf.se utan att jag har fått medlemskortet?

Första gången man loggar in anger man de 4 sista siffrorna på medlemskortet som lösenord. Har Du inte fått kortet eller vill byta lösenord ändå går Du in på www.golf.se, klicka på ”glömt lösenord” och följ instruktionerna. Ditt nya lösenord skickas till den e-mail adress Du uppgivit i medlemssystemet.

Jag har inte spelat på många år men är nu sugen på att börja igen. Vad behöver jag skicka in för att få ett hcp?

För att kunna sätta hcp behöver vi ha en kopia på Ditt gamla hcp-kort eller ett inyg från Din tidigare klubb som visar att Du var medlem och vilket hcp Du hade när Du slutade.

Jag håller på att gå nybörjarkurs just nu. Kan jag bli medlem och få ett golf-id innan jag gått klart kursen?

Visst kan Du det! Gör Din anmälan på nätet. Vi registrerar Dig och Du får Ditt golf-id. Vi kan dock inte registrera något hcp innan Du har gått klart kursen och skickat en kopia på de sidor i kursboken som är underskrivna av pro/utbildaren.

Jag har idag hcp 37. Vad ska jag göra för att komma ner till hcp 36?

För att erhålla officiellt handicap skall du lämna in tre scorer/scorekort omräknade till poäng gjorda på en banvärderad golfbana över 9 eller 18 hål. Varje scorekort skall vara signerat av godkänd markör och spelaren. Minst en av scorerna skall ge minst 18 poäng över 9 hål respektive 36 poäng över 18 hål med spelhandicap som bestäms av slopetabellen beräknad från exakt hcp 36.0. Korten faxar eller mailar Du till oss. Vi registrerar Dig då med hcp 36 och därefter sköter Du själv Ditt hcp på nätet.

Finns det inga hcp-kort (papperskort) kvar?

Nej! Systemet med papperskort ersattes 2004 av det nuvarande systemet. Du gör Dina hcp-justeringar på www.golf.se.

Har man rätt att spela överallt om man är medlem i Ingelsta Golfklubb?

Ingelsta Golfklubb är medlem i Svenska Golfförbundet sedan 1999. Vi har förbundit oss att följa de regler och överenskommelser som alla andra anslutna golfklubbar i Sverige. Som medlem i en SGF-ansluten klubb omfattas Du av de rättigheter och skyldigheter som följer med det. Du får bla tidningen Svensk Golf, tillgång till GIT, försäkring mm. Dessutom har Du möjlighet att spela på SGF-anslutna anläggningar. Varje anläggning bestämmer dock själva om och när man vill ta emot greenfeegäster.