nyheter


2019-07-23

Två tävlingar på Ingelsta GK 3-4 augusti

Om två veckor är det dags för Stadium Open på lördagen och Klubb 36 på söndagen.

Stadium Open är klubbens största tävling under året med 10.000 kr i priser i form av presentkort från Stadium. Dam- och herrklass, slaggolf över 18 hål. Anmälan via golf.se senast torsdag 1 augusti kl 17.00.

På söndagen den 4 augusti har vi en ny tävling, Klubb 36. Den är i första hand avsedd för spelare med över 36 i hcp, men öppen för alla. Två klasser där de med mer än 36 spelar i klass A och de från 36 och nedåt i klass B. Men de kan spela i samma boll.

I samband med anmälan kan man önska partner att spela ihop med. Till exempel kan en höghandikappad önska att få spela med en kompis med officiellt hcp.

Poängbogey över 9 hål. Anmälan via golf.se senast fredag 2 augusti kl 17:00.

Frågor till Börje Gávér, borje.gaver@gmail.com eller 070-3733105.

Välkommen

Tävlingskommittén, Ingelsta GK

2019-07-18

Kansli och café stängt 19 juli

Fredagen den 19:e juli är kansliet och caféet stängt. Du är välkommen att ankomstanmäla dig via terminalen.

2019-06-30

Texas Scramble

Vår Texas Scramble fortsätter vara en av de mest populära tävlingarna på Ingelsta. I år lockade tävlingen 24 lag med totalt 72 deltagare. Och tävlingsdagen bjöd på perfekta förutsättningar med ett härligt väder och greener i världsklass.

Hela elva lag kom in på utmärkta resultat under 40. Länge var lag Carlsson/Strandh/Nyström ledare i klubbhuset men man slutade till slut på tredje plats med sina 38.6 slag. I de sista bollarna kom först lag Zetterlund/Mångberg/Arosin in på 37,7 slag. De fick dock se sig besegrade av sista bollen där lag Andersson/Jonsson/Bjurström kom in på 37.5 slag och där med segrade i dagens tävling.

Vi tackar alla deltagare för en fantastisk tävlingsdag och välkomnar tillbaka till nästa tävling, Stadium Open i början av augusti.

Resultatlistan från tävlingen finner ni HÄR

2019-06-30

Förändringar i tävlingsschemat 2019

Ett par förändringar i tävlingsschemat för året har skett. Putt-KM är flyttat från 6 juli till söndag 29 september. Dessutom har det söndagen den 4 augusti tillkommit en tävling. Klubb 36. Den är i första hand avsedd för spelare med över 36 i handicap, men öppen för alla.

Du finner det justerade tävlinsschemat HÄR

2019-06-25

Rangen åter öppen

Nu är rangen och bollmaskinen åter öppen. I dagsläget går det dock bara att köpa bollar med betalkort. Funktionen för rangekort hoppas vi få igång senare i veckan när reservdelarna kommer hem.

2019-06-22

Åskovädret orsakade problem

Torsdagens kraftiga regn- och åskoväder undgick säkert inte någon. Under kort tid fick Norrköping stora mängder nederbörd och åskan gick rejält. Detta orsakade tyvärr en hel del problem på banan och i klubbhuset men det mesta kunde åtgärdas under förmiddagen på midsommaraftonen.

Flera gångar har drabbats av att de stora vattenmängderna eroderat ur materialet och orsakat fåror. Detta är till största del åtgärdat men det kan finnas platser kvar där underlaget fortfarande är ojämt.

I klubbhuset har funktionen i golfterminalen återställts så man kan boka starttider, anmäla ankomst, betala greenfee och så vidare. Tyvärr fungerar det fortfarande inte att skriva ut scorekort, men det ska finnas färdigtryckta scorekort till hands.

Tyvärr är rangen fortfarande stängd. Åskan har med största sannolikhet förstört den elektronik som sköter kommunikationen för rangekortsystemet och även betalkortsystemet. Detta kan vi inte felsöka vidare förrän leverantören åter är på plats igen på måndag. Detta innebär att rangemaskinen är helt avstängd. Det går bra att, på egen risk, plocka av de bollar som finns utslagna på rangen.

Vi önskar en fortsatt skön midsommarhelg!

2019-06-07

Barbro och Thomas vinnare i Flaggtävlingen

Flaggtävlingen 2019 avgjordes i strålande sol och värme. 57 anmälda kämpade i de två klasserna. Bästa dam blev Barbro Eriksson och bästa herre Thomas Mångberg.

Tyvärr kan vi inte redovisa en fullständig resultatlista. Allt för många hade bara satt flaggorna kring greenerna utan att ange om de hade hålat ut eller hur långt de annars hade till flaggan. Hålar man ut ska flaggan sättas på nästa tee. Det gick helt enkelt inte att reda ut ordningen på flaggorna.

Men på prisplats kom:

Damer (13 deltagare):
1)    Barbro Eriksson
2)    Pia Jonsson

Herrar (44 deltagare):
1)    Thomas Mångberg
2)    Alf Gellin
3)    Morat Togan
4)    Jan Steen
5)    Mikael Arvidsson
6)    Leif Andersson

Nästa tävling är damernas Får jag lov den 18 juni och sedan 3-manna scramble den 29 juni. Anmälan via golf.se.

2019-06-07

Receptionen är stängd 7 juni

Fredagen den 7 juni är receptionen stängd pga utbildning. Vänligen boka tid via Min Golf och betala vid golfterminalen utanför receptionen.

2019-06-05

Ekens Coffee Cup 2019

Den 25 Maj spelade damerna den årliga Ekens Coffe Cup där lag Löfbergs möter lag Gevalia och det var 10 st damer mötte upp på Lördagsmorgonen. Där informerade vi om lagindelningen och upplägget för dagen. Vi började spela 9 hål bästboll då fick några av oss vara med om något väldigt roligt.
Eva Axelsson lyckades göra en HIO på hål 4 och det blev stor glädje i bollen och Eva själv blev nog lite omtumlad. Detta firades med att skåla i skumpa när vi avslutat de första 9 hålen och samtidigt åt lunch. Sedan spelade vi 9 hål matchspel för att sedan avsluta med kaffe/kaka och prisutdelning. I år tog Gevalia hem segern men 4-3. 
 
Vill passa på att tacka våra sponsorer Lars-Erik Ek/hedersmedlem i damgolfen, Ingelsta Café, Peter Lindmark/ Heimstaden, Roger Vilén/ Laritryck och Michael Andersson/Atlas Industrial Print.
2019-05-24

Bollplockning, grillad hamburgare och golftävling

Lördagen den 1 juni arrangerar vi bollplockning, grillad hamburgare och golftävling för dig som är medlem. Anmäl dig på Min Golf till tävlingen Hamburger Scramble Open för att delta. Du anmäler dig individuellt eftersom vi kommer att lotta ihop lag. Därför står det att det är 0 anmälda lag, trots att flera har anmält sig. Vi bjuder på startavgiften och hamburgare som tack för din hjälp vid bollplockningen.

10.00 Bollplockning på rangen
12.00 Grillad hamburgare
13.00 Första start

- 2-manna scramble
- 9 hål
- Lottning av lag
- Sista anmälningsdag 29 maj kl 12.00


Anmälan är bindande och bollplockning är ett krav för att få delta. Varmt välkommen!

2019-05-22

Fira nationaldagen med Flaggtävlingen på Ingelsta GK

Den 6:e juni är det dags att fira Sveriges nationaldag. Traditionsenligt gör Ingelsta GK det genom att sätta ut en mängd flaggor på golfbanan. Det sker genom den populära Flaggtävlingen. Vi spelar som vanligt med den slope var och en har. När slagen är slut och sista slaget gjorts sätts flaggan där bollen stannat.

Den som kommer längst innan flaggan måste sättas ut har vunnit. Herr- och damklass.

Anmälan görs via golf.se senast torsdagen den 4:e juni klockan 17.

Välkomna

Tävlingskommittén

2019-05-06

Snart dags för Ekens Coffee Cup

Traditionsenligt anordnas även i år Cup-spel för damerna på Ingelsta GK över 2x9 hål. Deltagarna delas in i två lag där vi försöker fördela så jämt som möjligt handicapmässigt. Lottningen utförs av Eva och Iben. Första start är klockan 10.00 och spelformen är 4-boll Bästboll.

Efter första nio hålen äter vi lunch tillsammans i caféet. Lunchen kostar 100:- Första boll efter lunchen spelar ut klockan 13.30 och efter avslutad tävliing har vi prisutdelning med kaffe och kaka.

Vi träffas klockan 09.15 för att presentera lagledare och lag samt att gå igenom hur tävlingen spelas samt svara på eventuella frågor.

För att tävlingen ska genomföras krävs minst åtta deltagare. Skulle inte tillräckligt många anmäla sig meddelas ni per mail.

Anmälan sker på golf.se, sök tävlingar på Ingelsta Golfklubb.

Anmälan ska göras senast onsdagen den 23:e maj klockan 19.00. Efter det utförs lottningen. Tävlingsavgiften är 50:- som oavkortat går till priser.

Vi får säkert en underbar dag och vi hoppas på många glada deltagare.

Ps. Förra året vann lag Löfbergs över Gevalia med 8 - 4. Ds.

Hjärtligt välkomna!

Eva Andersson och Iben Zetterlund

2019-04-07

Irish Greensome årets första tävling

Äntligen skymtar en vår och en ny golfsäsong. Det är nu inte ens en månad kvar innan den första tävlingen på Ingelsta GK. Det i form av Irish Greensome lördagen den 27:e april. En tävling över 18 hål för tvåmannalag.

Anmälan sker via golf.se senast torsdagen den 25:e april klockan 17.00. Startavgiften är 200:- per lag plus eventuell tävlingsgreenfee (reducerad).

Välkommen

Tävlingskommittén

2019-04-07

Tävlingsprogrammet på plats

Tävlingssäsongen närmar sig och samtliga tävlingar finns nu publicerade på hemsidan under rubriken Tävla. Många klassiker och favoriter återkommer även denna säsongen och det går redan nu att anmäla sig till samtliga tävlingar.

Om man vill ha en sammanställning på alla tävlingar kan man ladda ner spelprogrammet HÄR

2019-04-07

Dags för juniorträningen

Nu är det äntligen snart dags för våra pipolära juniorträningsgrupper att dra igång. Lördagen den 13:e april, klockan 13.00 är det dags för inskrivning och efter det drar träningen igång torsdagen den 25:e april. Träningen pågår mellan klockan 18.00 - 19.00 på torsdagar fram till och med den 26:e aeptember, med ett sommaruppehåll mellan 29:e juni till 8:e augusti. Kostnaden för att delta i juniorträningen är 500:-

Vi har två grupper i åldrarna 6-9 år och 10-18 år. Båda grupper leds av erfarna golfspelare utbildade i Svenska Golfförbundets "Golfäventyret".

Du är välkommen att höra av dig till Stefan om du har några frågor!

Stefan Gunnartz - 0730704828

2019-04-04

Greenrenovering

Vi har precis renoverat greenerna på vår anläggning. Med andra ord kommer greenerna att vara sandiga, långsamma och ojämna ett par veckor framåt. Vi ber om er förståelse och ser fram emot fantastiska greener inom kort!

2019-03-12

Regelkurs 27 mars

Anmäl dig till en regelkurs den 27 mars kl 9-12 på Racketstadion och få bättre koll på de regelförändringar som skett.

Anmälningsformuläret till regelkursen hittar du under Kurs/Lektion på vår hemsida.

2019-02-25

Informationsmöte för nya golfdamer

Onsdagen den 6/3 bjuder Eva och Iben in till en träff för er golfdamer som är lite nyfikna på damgolfen på Ingelsta. Vi berättar om morgongruppen och kvällsgruppen, vad vi gör och hur vi planerar upp den här säsongen.

Många av oss som tog grönt kort på Ingelsta har börjat att spela med i damgolfen på våra morgon och kvällsgrupper. Det är ett lättsamt sätt att får flera golfkamrater och att spela rolig golf. Vi hoppas att vi kan locka flera att delta i damgolfen. Ingen ska känna sig rädd och osäker för att prova, vi har alla varit nybörjare.

Passa på att ställa frågor, vi försöker svara på allt.

Vi träffas hemma hos Eva Andersson Reenstiernagatan 6

Vi bjuder på kaffe och semla

Lämna svar senast måndagen den 4/3 

Eva Andersson 0702108936  golfeva56@gmail.som
Iben Zetterlund 0733547859  iben.zetterlund@gmail.com

2019-02-25

Dags för damernas upptaktsmöte

Nu bjuder Iben, Halina, Eva in till ett upptaktsmsöte på racketstadion Tisdagen den 12/3 kl: 17:30 där vi kommer att presentera morgongruppen och kvällsgruppen.

Vi tar gärna emot tips och idéer ifrån er.

Iben och Eva har knåpat ihop ett spelschema för kvällsgruppen där vi har lagt till lite nya roliga tävlingar, Eva kommer också berätta hur seriespelet ser ut i år.

Kaffe och räksmörgås ca: 60:-

Racketstadion vill ha besked om ni vill ha räksmörgås senast Torsdagen den 7/3 för att hinna förbereda, hör av er till oss då.

Hoppas vi ses

Iben 0733547859  iben.zetterlund@gmail.com

Halina 0703008168  h.v@telia.com

Eva 0702108936  golfeva56@gmail.com

2019-01-14

Regelkurs

Från och med säsongen 2019 har vi en hel del nya golfregler. Under, till att börja med, två tillfällen hålls kostnadsfria kurser där man går igenom nyheterna vad gäller de nya reglerna.

Första tillfället är den 6:e februari och det andra tillfället är den 13:e februari.

Anmälan sker HÄR.

2018-12-02

Skinksvingen avgjordes en dimmig adventsöndag

46 tappra golfare kom till start när Skinksvingen avgjordes söndagen 1 advent. Trots allt regnande var banan i ett utmärkt skick, även om vattensamlingar störde på några ställen. Om inte annat så talar resultatet för att det var bra spelförhållanden. De 16 första låg inom fem poängs marginal.

Tävlingen spelades med de nya regler som träder i kraft 1 januari nästa år och Ingelsta GK blev därmed först i landet med att testa dem. Flera hade valt att putta med flaggan i, plocka bort lösa naturföremål i bunkrar och grundat klubban i vattenhinder.

Vann 12-hålsrundan gjorde Michael Andersson, Ingelsta GK på 25 poäng, med Johan Gladh, samma klubb som tvåa på 24 poäng och Patrik Sjöberg, Bråvikens GK på 23 poäng.

Klubben bjöd på glögg och pepparkakor. Cafeterian var öppen och serverade risgrynsgröt och skinkmacka. Flera priser lottades ut.

Resultatlistan från tävlingen finner ni HÄR

På bilden: Christer Alsbjer, Lars Brobäck, Dick Kjedemar och Johan Carlsson

2018-11-04

Skinksvingen

Tiden närmar sig för årets sista tävling på Ingelsta GK, den traditionella Skinksvingen.
Söndagen den 2 december kör vi om vädret tillåter, med 2019 års regler.

KANONSTART KL 11.00 över 12 hål.

Om det inte går då har vi lördagen efter, den 9 december i reserv. 
Anmälan senast den 30 november kl 17.00 för det första datumet och torsdag 7 november kl 17 till reservdatumet. Startavgiften är 200 kr plus eventuell tävlingsgreenfee 150 kr.  Max antal deltagare är 60.

En gemensam klass för herrar och damer. Spelform poängbogey.

NYHET för årets tävling. Den spelas enligt 2019 års regler. Alla får ett sammanfattande formulär med de viktigaste förändringarna. Reglerna finns på svenska på R&A:s hemsida (R&A Regler för golfspel 2019).
Det medför att tävlingen inte är handicapgrundande.

Priser i form av presentkort på julskinka (eller vad ni nu väljer).
Efter avslutad runda bjuder klubben på glögg och pepparkaka. 

Välkomna 
Tävlingskommittén
Kontaktperson: Börje Gavér 070-3733105 eller borje.gaver@gmail.com

2018-10-02

Årets sista bollplockning på rangen

Det har blivit dags för årets sista bollplockning på rangen. Än en gång behöver vi hjälp att samla in bollar som slagits utanför den klippta delen av rangen. Vi är otroligt tacksamma över all hjälp vi får. Efter bollplockningen bjuder vi på kaffe och smörgås i klubbhuset för de som hjälpt till!

Torsdag den 4 oktober kl 08.30 - 09.30

Vi ses!

2018-09-15

Putt-KM avgjordes i solsken

Idag var det dags för nästa Klubbmästerskap då det var dags att kora klubbens bästa puttare. Totalt 37 föhoppningsfulla spelare kom till start och man blev snabbt  varse om att det inte skulle bli lätt att plocka hem titeln då man direkt ställdes inför en utförsputt på hål ett på klubbens fantastiska greener. Svåraste putten för dagen hade man dock på hål elva där putten föll åt alla håll och kanter. Det till trots lyckades ändå Allan Kihlgren med bedriften att spika på det hålet.

När tävlingen till slut avgjorts, efter särputtning på både herr- och damsidan för att avgöra vem som plockade hem 3-4:e plats respektive 2:a plats, så stod det klart att båda regerande mästarna, Kent Petersson och Eva Andersson, hade försvarat sina titlar genom att gå runt på 26 respektive 31 slag, ett slag bättre än närmaste tävlande.

Resultatlista

Under tävlingens gång avgjordes även flera jippotävlingar av olika slag.

Hål 3, Rakast utslag
Damer: Iréne Svensson
Herrar: Johan Gladh

Tunneln, Närmast snöret
Gemensam klass: Johan Gladh (7 cm)

Hål 5, Träffa bunkern
Gemensam klass: Eva Axelsson

Hål 8, Träffa vattnet
Gemensam klass: Kalevi Hautamäki (genom lottning)

Hål 9, Närmast hål
Gemensam klass: Eva Axelsson

Hål 11, Kortast utslag
Gemensam klass: Bengt-Erik Eriksson

Hål 12, Längsta drive
Damer: Iréne Svensson
Herrar: Kari Tuomi

Tävlingsledningen tackar alla deltadagre och önskar alla välkomna till nästa tävling, den traditionella Skinksvingen.

2018-09-09

Klubbmästerskapet avgjort

Jodå, Daniel Ivarson höll nerverna i styr och blev för tredje året i rad klubbmästare i Ingelsta GK.  Det på det lysande resultat på 139 slag efter två dagars spel över 2x18 hål. Det är fem under banans par. Tvåa blev Niclas Geiborg på 144 slag och trea Martin Andersson med 149 slag. Det resultatet räckte för att Martin Andersson skulle ta hem Herrar 40. I Herrar 60 vann Ingmar Pettersson med 172 slag.

Resultat:

Herrar A: 1) Daniel Ivarson, 139 slag; 2) Niclas Geiborg, 144; 3) Martin Andersson, 149; 4) Mikael Frid, 149; 5) Erik Ivarson, 153

Herrar 40: 1) Martin Andersson, 149 slag; 2) Mikael Frid, 149; 3) Jan Andersson, 159

Herrar 60: 1) Ingmar Pettersson, 172; 2) Mikael Kallryd, 174; 3) Jan Kellgren 176

Några damer eller juniorer deltog tyvärr inte.

Fler resultat se på golf.se.
 

2018-08-30

Dags för KM och KM i puttning

Den 8-9 september spelar vi vanliga KM och lördagen därpå, 15 september, KM i puttning.

KM-klasserna i år är Juniorer flickor och pojkar, Herrar A, Damer A, samt H40, H60 och D60, samt en gemensam hcp-klass, herr respektive dam. Man kan delta i fler klasser. Gul/röd tee för alla.

Startavgiften är 150 kronor. Kval på lördagen och final för de bästa på söndagen.

I de vanliga klasserna spelar man scratch, medan man spelar på sitt spelhandicap i hcp-klassen (vilket ju hörs på namnet).

Anmälan på golf.se senast 6 september kl 17.

Ta chansen du också att få kalla dig klubbmästare. Prisutdelning på årets höstmöte.

I putt-KM går vi från green till green och puttar efter bästa förmåga. Under promenaden blir de flera jippotävlingar, som längsta drive, träffa vattnet på 8:an, "kortaste" utslag med mera.

Anmälan på golf.se senast 13 september 17.

Frågor till Börje Gavér 070-3733105 eller borje.gaver@gmail.com

Välkommen

Tävlingskommittén

2018-08-23

Företagsevent - fredag 24 augusti

Vi vill informera om att klubbhuset, driving rangen, putting-greenerna samt knattebanan är reserverade. fr.o.m kl 17.00, fredag den 24 augusti pga företagsevent. Banan är dock öppen för spel.

2018-08-22

Utbud i caféet - Race to España

Antal lag
Tanken var att Race to España skulle spelas i våras på Ingelsta Golfklubb. Men tyvärr var intresset för tävlingen just då inte så stort och tävlingen fick ställas in.
Vi gav tävlingen en andra chans genom att flytta fram datumet till den 26:e augusti. Och vilken succé det blev. Hela 41 lag (82 personer) är anmälda. Dock får endast 36 lag plats att delta, vilket innebär att 5 lag står i kö som reservlag ifall något/några lag avanmäler sig.

Caféet
I och med det stora deltagarantalet i kombination med en kanonstart så kommer caféet ha ett smalare utbud eftersom 72 personer kommer in samtidigt efter rundan. Kokt korv, goda smörgåsar, kaffe och dricka kommer att finnas i vår trevliga caféteria för dig som önskar.

Varmt välkommen och stort lycka till önskar vi på Ingelsta Golfklubb!

2018-08-19

Hårt i toppen på Snörgolfen

Det blev en mycket hård kamp om topplatserna bland herrarna i årets Snögolf. Mikael Kallryd vann på 43 slag, men sedan följde fyra spelare på 44 slag. Där avgjorde lägsta handicap.

Bland damerna vann Eva Andersson med dagens lägsta score, 42 slag.

Se vidare i bifogad resultatlista.

Resultatlista

2018-07-31

Tävla i Augusti

Augusti blir en tävlingsrik månad. Tre intressanta tävlingar arrangeras med avslutning söndag den 26 augusti då Race to Espana arrangerar sin tävling med samma namn. Här följer lite info om respektive tävling.

Stadium Open 4 augusti

Lördagen den 4 augusti är det dags för Stadium Open. En tävling som blivit tradition sedan flera år. Hela startavgiften går till klubbens ungdomsverksamhet. Det är möjligt då Stadium bidrar med priser i form av presentkort. I år blir det slaggolf över 18 hål, dam- och herrklass.

Anmälan senast den 2 augusti kl 17.00. Startavgift 100 kr.

OBS att EGA Exakt tävlingshandicap krävs för att komma med i prislistan. Saknar ni någon registrerad runda för det har ni tid att fixa det.

Snörgolfen 18 augusti

Lördagen den 18 augusti är det dags för Snörgolfen. Tävlingen spelas som slaggolf över 12 hål, där ett snöre, lika långt i meter som din slope, används för att ta dig ur knepiga situationer, eller kanske håla ut på slaget du just gjort. Du kan ta dig ur ruffen, ur ett vattenhinder eller bunker med mera. Bara klipp av den mängd snöre som behövs.

Anmäl dig på golf.se senast torsdag den 16 augusti kl 17.00. Startavgift 100 kr.

Race to Espana söndag 26 augusti

Tvåmannascramble, med resa till Pärnu Bay Links i Estland till vinnande lag på Ingelsta GK. Ingår som en av flera deltävlingar under året. Spanienresa i finalpris. Närmast hål och HIO-pris samt stort prisbord.

Startavgift 295 kr kr per spelare. Anmälan via golf.se senast 24 augusti 12.00.

Frågor till Börje Gavér, borje.gaver@gmail.com eller 070-3733105

2018-07-23

Ingelsta GK - 6:e plats i SM Klubblag Div 2

Våra elitherrar från Ingelsta kämpade fint under helgens SM klubblag Div 2 på Jönåkers GK. Efter 72 spelade hål i 30 graders värme under två dagar så lyckades Ingelsta Golfklubb spela till sig en 6:e plats av 14 deltagande klubbar.
Banans par var 72 och resultaten blev följande:

Foursome 1 - Mattias Eklund/Daniel Ivarson
77 slag (+5)

Bästboll 1 - Erik Ivarson/Mattias Eklund
71 slag (-1)

Bästboll 2 - Niclas Geiborg/Daniel Ivarson
64 slag (-8)

Foursome 2 - Mattias Eklund/Niclas Geiborg
84 slag (+12)

Foursome 3 - Robert Falk/Daniel Ivarson
79 slag (+7)

Singel 1 - Niclas Geiborg
77 slag (+5)

Singel 2 - Erik Ivarson
79 slag (+7)

Singel 3 - Daniel Ivarson
70 slag (-2)

TOTALT: 601 slag (+25)
PLACERING: 6/14

Än en gång, starkt jobbat av våra elitherrar från Ingelsta! Och inte minst, bra kämpat Kent Pettersson som var caddie till grabbarna under större delen av tävlingen.

2018-07-19

Vassröjning 20 & 23 juli

Vi ber alla golfare vara uppmärksamma på att en person kommer arbeta för att röja bort vassen i diket mellan hål 7 och 8 på fredag och måndag. Personen i fråga är inte en van golfare, vi ber er vara mycket försiktiga.

2018-07-18

Ekens Coffee Cup - 11 augusti

Inbjudan till ”Ekens Coffee Cup” den 11 Augusti kl.10:00

Det har blivit tradition att anordna Cup-spel för damerna på Ingelsta GK 2x9 hål.
Vi kommer att hålla till på vår hemmaklubb och följande upplägg är tänkt:

o Deltagarna delas in i två lag, med så jämn handicap-fördelning som möjligt. Lottning av lagen kommer att göras av Eva A och Iben, som även utser lagledare. För de som vill kommer det att finnas morgonkaffe.

o Kl. 10:00 är första start, och vi kommer då att spela 4-boll Bästboll/Poängbogey

o Efter första varvet äter vi lunch (potatisgratäng, kycklingklubbor/kassler eller köttbullar) till ett solidariskt pris av 100 kr.

o Kl. 13:30 är det så dags för andra varvet och matchspel.

o Efter avslutad runda blir det prisutdelning och kaffe med kaka.

Vi träffas kl. 09:15 för att presentera lagledare och lag och gå igenom arrangemanget och svara på eventuella frågor. För att aktiviteten skall genomföras krävs minst åtta deltagare. Om aktiviteten blir inställd, kommer ni att få ett mail. Anmälan sker på golf.se, se sök tävling och Ingelsta golfklubb.
Anmälan senast onsdagen den 8 augusti kl.19:00, då lottning kommer att göras. Kostnad 50:- per person som uteslutande går till priser. Vi får säkert en underbar dag och vi hoppas på många deltagare.

Ps. Förra året vann lag Gevalia över Löfbergs med 8 -7. Ds

Hjärtligt välkomna!
Eva Andersson - golfeva56@gmail.com
Iben Zetterlund - iben.zetterlund@gmail.com

2018-07-12

Äkta make och Generationsgolf lördag 21 juli

Lördagen den 21 juli blir det rena familjefesten på Ingelsta GK. I ena klassen kan ni spela med er livskamrat och i den andra med ert barn, er far/mor eller kanske en far- eller morförälder, eller barnbarn. Men ni måste välja i vilken klass ni vill tävla mot andra par.

Tävlingsformen är fyrboll (bästboll/poängbogey) över 18 hål. 

Startavgiften är 200 kr per par plus eventuell reducerad tävlingsgreenfee. Alla kan delta, inget ETH krävs. Första start klockan 09.00.

I Äkta make-tävlingen gäller:

Rätt att delta har äkta makar, sambo och särbo, med ett etablerat förhållande, man/man, kvinna/kvinna eller man/kvinna.

I Två Generationer gäller:

Deltagarna i respektive lag måste vara släkt över generationsgränsen. Ex far-mor-mormor-farfar/son-dotter-dotterdotter-sondotter. Även fosterbarn/fosterförälder räknas. Åldersmässigt måste det skilja minst en generation.

Anmälan via golf.se senast 19 juli kl 17.

Frågor till Börje Gavér, 070-3733105 eller borje.gaver@gmail.com

Välkomna

Tävlingskommittén

2018-07-03

Greenrenovering

Den 2-6 juli renoverar vi våra greener. Det innebär hålpining, vertikalskärning och dressning. Detta är en procedur som görs varje säsong för att kunna leverera fina greener även under sensommaren/hösten. Greenerna kommer att vara långsamma och ojämna under ett par veckor framåt.

2018-06-25

Akut bollplockning - 28 juni

Nu behöver vi hjälp att samla in bollar som hamnat utanför den klippta delen av rangen igen. Vi bjuder på kaffe och smörgås för de som ställer upp!

Torsdag 28 juni kl 08.30 - 09.30.

Vi hoppas att du kommer!

2018-06-20

Midsommar - Öppettider

Receptionen och caféet kommer att ha stängt fre-sön denna vecka. Banan och rangen är öppen i vanlig ordning.

Vi på Ingelsta Golf önskar er alla en fantastiskt fin midsommarhelg!

2018-06-17

Stort startfält i Texas Scramble

Årets upplaga av Texas Scramble, som spelades under lördagen, lockade ett stort startfält från flera klubbar och i det sköna vädret fick vi se en hel del riktigt bra resultat. Bland annat sänkte Jan Melin en härlig eagle på hål åtta från cirka åttio meter.

När alla lag till slut tagit sig in i mål hade nästan alla lyckets gå under banans par netto. Bland de som lyckades bäst, och där igenom slutade på prispallen, låg samtliga mer än tio slag under banas par netto. Riktigt fina resultet som tidigare sagts.

På fjärde plats, med nettoresultatet 35.0 slutade Leif Andersson, Pia Jonsson och Jari Mäyrä. Samtliga hemmahörande på Bråvikens Golfklubb.

På tredje plats, även de på nettoresultatet 35.0 men med bättre handicap, slutade Kalle Alm, Kristian Wiedenstrauch och Mikael Westerback. Alla spelare hemmahörande på Ingelsta Golfklubb.

På andra plats, även de hemmahörande på Ingelsta Golklubb, med det fina nettoresultatet på 33.3, slutade Magnus Hägg, Kent Petersson och Morat Togan.

Bäst för dagen lyckades dock Håkan Jansson, Christoffer Lindebring och Stellan Lindebring, hemmahörande på Norrköping Söderköping Golfklubb respektive Bråvikens Golfklubb. Med det smått fantastiska nettoresultatet 32.2 tog man hem dagens tävling och förstapriset.

Hela resultatlistan hittar ni HÄR.

Tävlingsledningen tackar alla glada deltagare för en fantastiskt fin tävlingsdag och välkomnar alla till nästa tävling, Ingelstaslaget.

2018-06-06

Flaggtävlingen lockade många

På nationaldagen spelades traditionsenligt en av klubbens populäraste tävlingar, Flaggtävlingen. Tävlingen spelas över MINST arton hål som slagtävling och alla tävlanden har med sig sin egen flagga som man sätter ner där bollen stannar när man slagit sitt sista slag och den som kommer längst vinner.

Tävlingen lockar alltid många deltagare och i år var inget undantag. 42 herrar och elva damer spenderade dagen ute i solskenet i jakt på segern.

På herrsidan var det fyra spelare som lyckades ta sig ända ut på nittonde hålet. Bäst av dem lyckades Tommy Fundin som kunde sätta ner sin flagga bara fyra meter från hålet på hål nitton.

På damsidan var det Eva Andersson som lyckades allra bäst. Hon satte till slut ner sin flagga bara tjugofem centimeter från hålet på hål arton.

Vi gratulerar vinnarna och övriga pristagare och vi tackar alla deltagare i tävlingen. 

HÄR finner ni resultatlistan för tävlingen. Observera att den bara visar i vilken ordning flaggorna plockades in.

Nästa tävling spelas redan nästkommande helg, lördagen den sextonde, då det är Texas Scramble som står på menyn. Gå in och anmäl ert lag till den tävlingen redan nu!

Tävlingskommittén

2018-05-28

Dags för Flaggtävlingen, en av årets populäraste tävlingar

Onsdagen den 6 juni är det dags för den traditionella Flaggtävlingen. Tävlingen spelas över 2x9 hål i form av slagtävling, det vill säga bollen ska hålas ut. Det antal slag du får använda är banans par (72) plus dina slag på slopen. När du slagit ditt sista slag sätter din markör ner en flagga där bollen stannat.

Vem kommer längst innan flaggan måste sättas ner? Tävlingen spelas med dam- och herrklass och anmälan görs via golf.se senast måndag 4 juni kl 17.00. Startavgift 100 kr + ev reducerad greenfee.

Välkommen

Tävlingskommittén

2018-05-24

Race to España inställd

Tävlingen 'Race to España' som skulle spelas nu på lördag är tyvärr inställd pga för få anmälningar. Starttiderna är nu öppna för alla som vill spela. Det kan hända att vi ger tävlingen ett nytt försök lite senare under säsongen. Vi återkommer i sådana fall med ett datum.

2018-05-21

Bollplockning på rangen -Torsdag 8.30-9.30

Nu behöver återigen all hjälp vi kan få med att plocka upp bollar som slagits utanför den klippta delen av rangen.
Bollplockningen är nu på torsdag kl 8.30-9-30. Självklart bjuder vi kaffe och smörgås till de som hjälper till!

2018-05-15

Race to España

Lördag den 26 maj är det dags för Race to España, tävlingen där du kan vinna en resa till Costa de la Luz i Spanien. Men innan dess ska du vinna tävlingen på Ingelsta GK för att gå vidare till finalen som spelas i Pärnu Bay Links i Estland. Dit går vinnarna från alla 28 deltävlingar. Men det finns också många andra priser, som presentkort, golfutrustning och mycket mer.

Tävlingsformen är 2-manna scramble slaggolf (hålets par +5 som max). Scramble är tävlingsformen där ni hela tiden väljer vems läge/boll är bäst, varifrån ni båda slår nästa slag.

Se detaljer på racetoespana.se

Startavgiften är 295 kronor per person. (+ ev greenfee.) Lite dyrare än det brukar vara vid tävlingar på Ingelsta GK, men så är det också fler och bättre priser.

Anmälan sker via golf.se senast den 24 maj klockan 17.

Tävlingen arrangeras av Race to Espana.

2018-05-08

Banan besprutas

Tisdagen den 8:e maj och onsdagen den 9:e maj besprutas banan på morgonen och är stängd tom kl 9.00. Övriga starttider är öppna för spel. Du är välkommen att boka din starttid via golf.se.

2018-05-03

Landskapskampen Östergötland vs Småland

Varje år sedan 2010 träffas damer från Östergötland och Småland i en landskapskamp. I år var det nionde gången som de möttes och det var Smålandsdamernas tur att anordna landskapskampen.

De från Östergötland som är med och spelar är de som spelat bäst i Damtourstävlingarna som Nätverket Östergötlands Golfdamer anordnar, totalt tio personer.

I år var det 4 personer från Ingelsta GK som representerade Östergötland och de som fick äran att åka till Oskarshamns GK var;

Eva Andersson - lagkapten, Barbro Eriksson, Iben Zetterlund och Halina Valentin Ingelsta GK

Kerstin Lindgren Olsson och Haide Stensson Norrköping/Söderköping GK

Josefine Ersman och Veronica Jonsson Finspång GK

Julia Ericson och Pia Jonsson Bråviken GK

 

På förmiddagen spelade de 18 hål matchspel singel och efter lunch var det dags för 5 foursome matchspel. Efter de tio singelmatcherna var ställningen 4,5 poäng till Småland och 5,5 poäng till Östergötland. Otroligt jämnt, MEN Östergötland storspelade på eftermiddagen och tog hem alla 5 foursomematcherna. Östergötland vann med sina 10,5 poäng och Småland fick nöja sig med 4,5 poäng! Det var 8:e gången som Östergötland tog hem vandringspokalen. Tävlingen avslutades med en gemensam middag på Hotell Corallen i Oskarshamn.

Vi säger stort grattis till lag Östergötland och snyggt jobbat till våra duktiga Ingelsta-damer!

2018-04-23

Nytt café öppnar hos oss lördag den 28 april!

Caféet vid Ingelsta Golf är nu igång, Café Herstabergs HB. Helgen 21-22 april tjuvstartade caféet och serverade de första kopparna kaffe, våfflorna, mackorna med mera.
I spetsen står Viveka Skott, Ingela Hedlund och Margareta Hummelgren.
De fick många uppskattande ord från golfare som nu kunde slå sig ner för en fika efter golfrundan istället för att bara åka hemåt.
Caféet kommer att ha öppet alla dagar i veckan.
Måndag–torsdag 10–17
Fredag 10–15
Lördag–söndag 9-15.
– Vi kommer att servera kaffe, te, mackor, bullar, våfflor, korv med bröd, glass och läsk, säger de tre.
Och är man mer hungrig än så kommer det givetvis att finnas raggmunk, eller andra lättare lunchalternativ.
Betalning sker via swish eller kontant.

Välkommen till vårt alldeles egna café som öppnar lördag den 28 april!

2018-04-23

Renovering av banan

Tisdag den 24 april kommer vi att börja med banrenoveringen. Greenerna ska hålpipas, dressas och vertikalskäras för att kunna leverera fortsatt god kvalité. Vi ber er ha förståelse för att greenerna kommer vara väldigt ojämna och långsamma ett par veckor innan de fått återhämta sig.

2018-04-12

Nya konstgräsgreener på driving rangen

Vi installerar konstgräsgreener på driving rangen för att ge våra besökare en ännu bättre upplevelse. Rangen kommer att vara stängd några timmar på fredagen den 13 april för att våra banarbetare ska kunna slutföra installeringen. Arbetet förväntas vara klart på fredag vid lunch.

2018-04-09

Bollplockning tisdag 14 april kl 9:00-10:00

Imorgon, tisdag, är rangen stängd pga servicestopp. Vi passar då på att arrangera en bollplockning. Vi är i stort behov av hjälp med att plocka upp bollar på rangens utkanter. Du som kan och vill är välkommen att bidra med din hjälp. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

2018-04-02

Visst behöver Ingelsta Golfklubb ett café

Sedan Lars-Erik efter flera år dragit sig tillbaka behövs det nya krafter för att det ska bli en fortsättning.
Just nu finns det två damer, som är villiga att driva det vidare, Margareta Hummelgren och Viveka Skott.
Men de behöver vara två till, damer eller herrar, för att det inte ska bli för betungande.

”Vi kommer att driva caféet i samma andra som Lars-Erik, men kanske med lite nya idéer”, säger de två.
Vill du vara med och hjälpa till? Hör av dig till Margareta eller Viveka så berättar de mer.

Du når dem på 070-1422665 (Margareta) eller 070-2848024 (Viveka). 
För ingen kan väl tänka sig Ingelsta GK utan en fungerande kafeteria.

2018-03-29

Banan öppen med ordinarie greener och tees

Det är dags att damma av klubborna inför säsongen 2018.
Fredagen den 30 mars öppnar vi äntligen banan och driving rangen igen! Även övningsgreenen bakom rangen kommer att vara öppen för de som vill vässa sina chippar och puttar. Banan är i gott skick efter vintern, men det finns en del snö och is kvar som täcker delar av banan fortfarande. Det medför att förutsättningarna kommer vara lite annorlunda under påskhelgen för de som vill testa sina vingar på banan.

 

  • Greenfee reduceras från 300 kr till 200 kr. Spara kvittot för uppvisande vid ev greenfeekontroll.
  • Tees på hål 7 flyttas fram och hålet blir ett par 4.
  • Flaggorna är fastfrusna i hålen och ska ej rubbas.
  • Om du störs av snö/is = tillämpa samma regel som vid tillfälligt vatten.
  • En del grusgångar mellan hålen är snötäckta. Gå försiktigt!
  • Ronden är ej hcp-grundande.

Receptionen är öppen på fredag kl 9-16. Där kan du ladda ditt rangekort, köpa ett årskort eller fråga vår personal om du har några frågor eller funderingar. Om du har den förmånen att din arbetsgivare erbjuder dig friskvårdsbidrag så bör du spara kvittot vid dina köp. Vi erbjuder årskort, rangekort, lektioner, nybörjarkurser med mera som är avdragsgillt. Se mer under "Friskvård" i menyn på vår hemsida om du är intresserad.

2018-03-08

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FÖR MEDLEMMAR I INGELSTA GK

Tid:        onsdagen den 28 mars, 2018 kl. 18.30
Plats:        Stadiums Servicecenter, Norra Promenaden 63, Norrköping

ÄRENDEN VID ÅRSMÖTE

1.    Mötets öppnande
2.    Fastställande av röstlängd för mötet.
3.    Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
4.    Fastställande av föredragningslista.
5.    Val av ordförande för mötet.
6.    Val av sekreterare för mötet.
7.    Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet.
8.    Styrelsens verksamhetsberättelse samt årsredovisning (resultat-och balansräkning) för det senaste verksamhetsåret.
9.    Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets/räkenskapsåret.
10.    Fastställande av resultat- och balansräkning samt disposition av överskott respektive underskott i enlighet med balansräkningen.
11.    Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
12.    Val av
    a    klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av (1) år;
    b    halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av (2) år;
    c    3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av (1) år;
    d    1 revisor jämte suppleant för en tid av (1) år. I detta val får styrelsens ledamöter ej deltaga;
    e    2 ledamöter i valberedningen för en tid av (1) år, vilka en ska utses till ordförande;
    f    ombud till GDF-möte.
13.    Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner. Motioner skall lämnas till styrelsen minst fyra (4) veckor innan årsmötet och styrelsens ska redovisa sitt utlåtande två (2) veckor innan årsmötet.
14.    Förslag till revidering av stadgar
15.    Information från bolaget
16.    Övriga frågor
17.    Mötet avslutas

Beslut om stadgeändring eller i fråga av större ekonomisk betydelse för klubben eller medlemmarna får fattas endast om ärendet angivits i kallelsen till mötet.

Verksamhets- och förvaltningsberättelse, styrelsens och valberedningens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttrande kommer senast 1 vecka före årsmötet finnas tillgängliga i klubbhuset och tillhandahållas på årsmötet.

2018-02-28

Nya Hemsidan är uppe

Som ni säker redan sett så är nu vår nya hemsida äntligen LIVE! Vi moderniserar både utséende och funktion då hemsidan nu mer är optimerad för att även kunna användas i mobilen eller på surfplattan.

Ännu återstår en del information som ska kompletteras, så vi ber er att ha lite tålamod med oss. Har ni några frågor eller så så är det bara att kontakta oss!

Välkomna!

2018-02-26

Redan nu är det klart med Höstresan 2018 för Onsdagsgolfen

Trots att vi var så tidigt ute fick vi ändå inte den helg vi önskade utan det blir så sent som sista helgen i september, 28-30/9.
Men det brukar kunna vara rätt bra väder då också.
Som de som var på bowlingen redan vet blir det Östad med spel fredag, lördag söndag.
Vi börjar med lunch och har sedan första boll klockan 13.00. Lördag start 10 och söndag 9.
Så här ser paketet ut, fixat av Stefan Gunnartz.

2 nätter boende fredag till söndag
2 frukost lördag o söndag
1 middag fredag
1 3-rätters lördag
2 lunch fredag och söndag
3 golfrundor
TOTALT 2.450 kr

Anmäl er på golf.se. Det finns 24 platser.

2018-02-22

Tävlingsschemat 2018 finns nu på golf.se

Nu finns årets tävlingar ute på golf.se. Tävlingarna börjar något senare i år, den 5 maj, med Irish Greensome. Race to Espana kommer den 26 maj och Stadium Open den 4 augusti. KM spelas den 18-19 augusti. Det mesta finns med från förra året.

Ingelsta GK kommer också att arrangera två juniortävlingar, den 19 maj och 9 juni.

För att se hela programmet gå in på golf.se och sök på Tävlingar.

Lycka till under tävlingssäsongen!

Tävlingskommittén

2018-02-02

Vintergolf på Ingelsta

Ingelsta GK:s vinteröppna bana har blivit en succé. Det både bland medlemmar och greenfeegäster. Många hittar också till klubbens upplysta drivingrange med värme vid ett antal platser.

Parkeringen har tidvis varit full på helger och boll efter boll har gått ut under de få ljusa timmarna. Trots att kansliet ofta är obemannat har en majoritet ändå gjort det självklara, betalat för den här fantastiska möjligheten. Tyvärr finns det också några få undantag, bland annat har sex spelare fastnat i en greenfeekontroll utan att ha betalat. De klarade sig undan avstängning, men rapporterades till sin hemmaklubb. Greenfeekontrollerna kommer att fortsätta.

Snart kommer våren.

Välkomna! 

2018-01-23

Bowling med plankstek för 40+ 7 februari

Dags för den årliga träffen vid Vilbergen Bowling Center för 40+gänget (även H65 inbjudna)
Tid: Onsdagen den 7 februari.
18.00: Plankstek oxfilé
19:00 Bowling 90 minuter, lagspel

Pris: 
325kr pp ( kaffe ingår )
Skohyra 15 kr pp
Bevakad garderob 20 kr pp

För den som bara vill äta, men inte spela, blir priset tyvärr det samma eftersom priset för bowling är hårt subventionerat och ingår.

Det är bokat för 24 personer.

Anmälan via golf.se senast söndag 4 februari.

Börje Gavér, 070-3733105 eller borje.gaver@gmail.com