Klubben

Aktuellt

2022-10-15

2 - MANNA SCRAMBLE

2 - Manna Scramble  Sponsrade av RUFF Simulator golf!

GRATTIS LAG HÅRDINGARNA - KATARINA OCH MICHAEL HÅRDH ni vann med 38 slag!


Ja vad ska man säga, en spontantävling i oktober som blir den som lockar mest folk av alla tävlingar vi haft i år.
Och vilken fin bana och greener vi har. Tack banpersonalen!!
Riktigt roligt!!
Totalt blev vi 34 lag som deltog.
1 Hårdingarna – 38 slag
2 Peterson/Gladh – 39 slag
3 Team Birdies – 39 slag
4 Anderssons – 39 slag
5 Team Betong – 39 slag
6 Team GB – 40 slag
7 Zetas – 40 slag
Vi i tävlingsledningen vill även passa på att tacka alla som hjälpt till i år för att få det här att fungera.
Gå gärna in och kolla på deras hemsida för mer information.
https://ruffgolf.se/indoor-golf/norrkoping/...

2022-10-09

Höstmöte

Välkommen till vårt medlemsmöte torsdagen den 27 oktober kl 18:30 i Stadiums huvudkontor, Norra Promenaden 63. Budget,medlemsavgifter och verksamhetsplan för 2023 presenteras samt nya Ingelsta Golf Academy. Utdelning av priser till alla klubbmästare mm. 

Välkomna! Styrelsen

2022-09-14

KM i Puttning och Grillfest!

Vilken dag det blev då vi spelade KM i Puttning och samlades för vår Grillfest!
Trots att vi fick lite regn kunde vi alla spela KM i Puttning och delta i de olika tävlingarna mellan hålen och sedan äta hamburgare och korv i vårt klubbhus.
Tack alla inblandade för att det gick att genomföra!

Vinnaren i Herrklassen var Ingemar Pettersson med 28 puttar och i Damklassen var det Eva Andersson med 31 puttar. Stort Grattis till er!

2022-09-01

Vi presenterar "Ingelsta Golf Academy"

2023 öppnar vi Ingelsta Golf Academy (IGA) på vår anläggning, där du som golfare, oavsett ålder och skicklighetsnivå, kan utveckla din golf på en toppmodern träningsanläggning. En högteknologisk svingstudio med bästa tänkbara utrustning kommer stå klar i anslutning till driving rangen vid årsskiftet 22/23. Övriga träningsområden kommer också att uppgraderas. Vi är mycket nöjda över att få presentera WM Golf som samarbetspartner och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder bröderna William & Wesley Moniers spetskompetens kring golfträning, klubbmakeri och custom fitting. De kommer bedriva träningsverksamhet i samspel med golfinstruktör Daniel Ivarson.

2022-08-27

Snörgolfen

Årets Snörgolf är avgjord och makarna Michael och Eva Andersson vann. Michael vann herrklassen med 40 slag och Eva vann damklassen med 43 slag. Grattis till vinnarna! Övriga resultat kan ses på golf.se. Vår bana är i ett mycket gott skick och våra greener var utmanande för våra tävlande.

TACK ALLA I BANPERSONALEN FÖR ETT FÖRTRÄFFLIGT JOBB! 

Nästa tävling är KM i puttning den 10/9 med efterföljande grillfest. Klubben bjuder på denna grillfest och vill hälsa alla medlemmar välkomna till en trevlig eftermiddag och kväll. 

2022-07-01

Vi förnyar oss - Golfterminalen kasseras

Du har säkert, liksom vi, upplevt att golfterminalen ibland inte fungerat som den ska. Scorekortsutskrifter misslyckas och displayen hänger sig. I skrivande stund är displayen helt ur funktion och vi har beslutat att vi inte längre vill lägga ner de stora summor pengar som terminalen kostar i drift, service och reparation. Vi kommer därför byta från golfterminal till mobilappen MG Bokning när det kommer till ankomstanmälan.

Sedan några år tillbaka har denna app funnits tillgänglig för alla golfare. Många av er använder den säkerligen redan. Det är en riktigt bra och enkel bokningsapp som du smidigt bokar din starttid och ankomstregistrerar dig igenom. Istället för att gå in i receptionen och logga in med golf-id och lösenord på golfterminalen kommer du nu istället logga in med samma uppgifter i appen på din telefon och ankomstregistrera dig när du ska spela.

Ladda ner appen "MG Bokning" till din telefon redan nu!

Under vecka 27 kommer Daniel Ivarson erbjuda dig hjälp om du behöver. Du får hjälp att ladda ner appen och pedagogisk utbildning i hur du hanterar ankomstanmälan. Anmäl dig HÄR

2022-07-01

Parkeringsförbud vid träningsområdet

Vi har av Spol & Industriservice blivit ombedda att informera följande: Parkering som blockerar passagen till slamkiosken vid träningsområdet är förbjudet. Om du parkerar din bil där riskerar du att få böter.

2022-06-22

Golfterminal ur funktion

Vår golfterminal i klubbhuset är ur funktion, vilket medför att varken ankomstregistrering eller utskrift av scorekort fungerar i nuläget. Golfterminalen förväntas fungera igen 2022-06-27. Tills dess bokar du tid via appen MG Bokning och gör även ankomstregistrering där igenom. Vill du ha ett scorekort så finns det blanka scorekort att hämta i klubbhuset, alternativt digitala scorekort genom appen Golf Gamebook.

2022-04-19

GOLFBILARNA ÄR TILLGÄNGLIGA

Nu har vi ställt ut golfbilarna och de är bokningsbara. Du bokar golfbilen via Min Golf, samtidigt som du bokar din starttid. Koden till nyckelskåpet får du i samband med bokningen. Du kan även boka golfbil via telefon 011-31 35 35 under våra öppettider.

Om du vill boka en golfbil till en tävling så bokar du den via telefon 011-31 35 35 OCH fyller i att du vill ha golfbil i din tävlingsanmälan via Min Golf så att tävlingsledningen kan lotta ihop spelare med golfbil i samma boll om efterfrågan på golfbil är hög.

2022-04-19

FÖRÄNDRING AV SPELORDNING

Tisdagen den 19 april ändrar vi spelordning på hål 8, 9 och 10. Det kommer att vara tydligt skyltat efter varje hål vart du ska gå härnäst för att komma till nästa tee.

 • Nuvarande hål 10 blir hål 8.
 • Nuvarande hål 8 blir hål 9.
 • Nuvarande hål 9 blir hål 10.
2022-04-15

VATTEN & TOALETTER

Vattnet på anläggningen är igång och således även toaletterna i klubbhuset. Caféet öppnar söndagen den 1 maj med en liten smygstart på tävlingen Irish Greensome den 23 april. Välkommen!

2022-04-12

FÖRÄNDRING AV SPELORDNING

Tisdagen den 19 april ändrar vi spelordning på hål 8, 9 och 10. Det kommer att vara tydligt skyltat efter varje hål vart du ska gå härnäst för att komma till nästa tee.

 • Nuvarande hål 10 blir hål 8.
 • Nuvarande hål 8 blir hål 9.
 • Nuvarande hål 9 blir hål 10.
2021-10-04

BOKNING AV GOLFBIL

Från och med denna veckan går det inte längre att boka golfbil via Min Golf. För att boka en golfbil kontaktar ni nu receptionen på telefonnummer 011-31 35 35

2021-05-19

Nu drar vi igång alla tävlingar

Besked från Svenska Golfförbundet, via Östergötlands Golfförbund. Det är fritt fram att arrangera golftävlingar från 1 juni. Det innebär att allt drar igång. Damgolfen på tisdagar den 1 juni, Onsdagsgolfen för herrar den 2 juni, Mixedgolfen på torsdagar den 3 juni. Anmäl er till allt detta via Min golf.

Seriespelet drar successivt igång från 1 juni.

Den första tävlingen blir Flaggtävlingen söndag den 6 juni. Anmälan via Min golf.

Däremot ställs tyvärr Match KM in. Det är för sent på säsongen för att hinna slutföra den.

Men kom ihåg, håll avstånd och kom inte till golfbanan om du är det minsta sjuk. Det kan när som helst, med kort varsel, komma nya restriktioner från SGF och FHM. Bästa sättet att undvika det är att följa alla restriktioner som fortfarande finns.

Ingelsta GK:s styrelse, genom Börje Gavér, borje.gaver@gmail.com 

2021-05-19

Klubb 36 på Ingelsta GK – Start 5 juni

Svenska Golfförbundet har tagit bort restriktionerna för tävlingar från 1 juni så nu är det dags för Klubb 36 att köra igång igen.

Lördag den 5 juni klockan 10 har vi den första tävlingen, poängbogey över 12 hål. Anmälan via Min golf (syns kanske fram mot 21 tisdag). A-klass för er med över 36 i hcp och B-klass för er med  hcp under 36. Du kan vid anmälan önska om du vill spela med en viss person.

Första lördagen bjuder Ingelsta GK på fika.

Även du som hittat till Klubb 36 på andra vägar är välkommen. Vill du vara med på sändlistan, kontakta Börje Gavér, borje.gaver@gmail.com eller 070-3733105. Du kan även säga till om inte vill vara kvar på listan.

Klubb 36 är till för dem med lite högre handicap. Ni kanske nyligen börjat spela, eller så har ni högre hcp av någon annan orsak. Tanken är att ni ska få komma tillsammans och spela ute på banan i en enkel tävlingsform. Ni får gärna ta med någon kompis som har lägre hcp och även övriga med lägre hcp är välkomna som faddrar. Flera sådana behövs.

Jag håller i starten och ett tag framåt, men på sikt måste någon ur Klubb 36-gruppen ta över och hålla i träffarna, självklart med stöd från mig eller andra i klubben. Hör av dig om du är intresserad.

Den 24 juli arrangerar Ingelsta GK en Klubb 36-tävling, som är öppen för alla. Flera andra klubbar arrangerar liknande tävlingar just för er.

Här är de som nu är klara:

29/5 NSGK
6/7 Vreta Kloster GK
24/7 Ingelsta GK
28/8 NSGK
19/9 Motala GK

Anmälan via mingolf.golf.se

Vi ses snart

Börje Gavér

borje.gaver@gmail.com
070-3733105

2021-04-27

Alla tävlingar på Ingelsta GK inställda tills vidare

Efter Svenska Golfförbundets uppdatering av coronarestriktioner måndagen den 26 april har Ingelsta GK beslutat att tills vidare ställa in all tävlingsverksamhet.

Det gäller det ordinarie tävlingsschemat, KM Match, Tisdags- och Onsdagsgolf liksom Mixed Golf på torsdagar.

Vi har låtit bland annat deltagare i Mixed Golf anmäla sig via Min Golf, men det är inte längre möjligt. De som vill spela sällskapsgolf på torsdagar vid tiotiden får själva boka en tid.

Förbudet/rekommendationerna gäller till och med den 23 maj. En uppdatering sker varje måndag.

För mer info läs Golfförbundets Coronariktlinjer för klubbar.

Mer info följer. Vi hoppas på lättnader till sommaren. Fram till dess, HÅLL UT, HÅLL AVSTÅND.

Ingelsta GK, genom
Börje Gavér,
070-3733105, borje.gaver@gmail.com

2021-03-14

Tävlingssäsongen 2021

Tävlingssäsongen 202 blev ju som bekant förkortad på grund av utbrottet av Covid-19 och det finns så klart en risk att pandemin kommer att påverka även årits tävlingssäsong. Men för att vara beredda inför en full tävlingssäsong har Tavlingskomittén satt samman ett fullt tävlingsprogram

Vi börjar säsongen den 24:e april med vår klassiska Irish Greensome och kör ända in i december där säsongen avslutas med den populära Skinksvingen. Hela tävlingsprogrammet finns på Min Golf.

Inbjudan och information till respektive tävling kommer som vanligt här på hemsidan och ute på klubben.

Med föhoppning om en härlig tävlingssäsong, välkomna, och lycka till!

Tävlingskomittén.

2021-03-14

Inbjudan KM Matchspel

Då var det åter igen dags att anmäla sig till vår populära tävling KM Matchspel som körde igång igen förra säsongen efter några års frånvaro. Här följer lite information om tävlingen.

Tävlingen är öppen för alla medlemmar på Ingelsta GK. Anmälan till tävlingen görs senast söndagen den 9:e maj via www.golf.se

Prelimenärt spelas tävlingens omgångar enligt datumen nedan. Spelschemat kan komma att justeras beroende på hur många deltagare som anmäler sig till tävlingen.

Omgång ett spelas mellan 17:e och 30:e maj
Omgång två spelas mellan 2:e och 13:e juni
Omgång tre spelas mellan 17:e och 30:e juni
Under juli månad är det speluppehåll
Omgång fyra spelas mellan 1:e och 15:e augusti

Spelschemat mailas ut till deltagarna inför varje omgång där man kan se vem man lottats emot. Båda spelarna har lika stort ansvar att matchen blir spelad. Man bör därför så fort man vet man ska spela emot ta kontakt och se till att den spelas så snart som möjligt. Om man inte kan eller hinner spela matchen inom utsatt tid ska man lämna Walk Over.

Omedelbart efter att matchen är spelad ska resultatet skickas till tävlingsledaren Kalle Alm. Om matchen inte har spelats inom den period som gäller för omgången avgör tävlingsledningen, med hänsyn till orsaken att matchen inte spelats, vem som går vidare och vem som slås ut.

Alla spelare är garanterade minst två matcher. Förlorar man sin första match får man en ny chans i "Andra Chansen" där man har möjlighet att nå fram till B-finalen.

Tävlingen spelas enligt Golfens regler och våra lokala regler. Observera att våra lokala regler kommer uppdateras inför denna säsongen så återbekanta er med dem så snart de publicerats.

Anmälningsavgiften på 100:- betalas via Swish till Stefan Gunnartz på 0730704828. Uppge då ert namn samt att ni anmäler er till Matchspel. Det går även bra att betala kontant till Stefan i caféet.

Har ni några frågor kontaktar ni Kalle alm, 0702-32 12 78 eller Börje Gavér, 0703-73 31 05.

2020-10-08

Vi parkerar bilarna

Från och med måndagen den 12:e oktober går det inte längre att boka våra golfbilar då vi kommit till den punkt på säsongen då det är dags att parkera dem för vintervila. 

2020-09-11

Nu kör vi igång med Klubb 36 – Ingelsta GK

Har du ett hcp på 36 eller högre? Då kanske Klubb 36 är något för dig. Här kan du träffa och spela med andra spelare som ligger på ungefär samma nivå som du.

Läs mer om Klubb 36 HÄR

2020-09-10

Åttonde KM-vinsten för Daniel

För åttonde gången vann Daniel Ivarson Ingelsta Golfklubbs klubbmästerskap. Efter två 71-rundor vann han Herrar A med 16 slag före tvåan Mikael Frid, 158 slag. Trea kom Mikael Bjurström på 160 slag.

I Damer A vann Eva Andersson på 198 slag efter särspel mot Catrin Malmqvist.

Det var rekorddeltagande i årets KM med 50 startande och Damer 40 som ny klass.

Övriga klasser.

Pojkar juniorer (spelade en dag): Erik Törnudd 77 slag, tvåa Emil Törnudd 87.

Herrar 40: Mikael Frid 158, tvåa Mikael Bjurström 160.

Damer 40: Pia Jonsson 200.

Herrar 60: Michael Andersson, 168 tvåa Mikael Kallryd 175.

Damer 60: Eva Andersson 198, Catrin Malmqvist 198.

Hcp-herrar: Kjell Eriksson, 67 slag.

Hcp-damer: Marie Axelsson, 67.

Bildtext: Klassegrarna i Ingelsta GK:s KM (saknas gör juniorvinnaren och hcp-vinnarna) Eva Andersson, Mikael Frid, Michael Andersson, Pia Jonsson och Daniel Ivarson.

Resultat

2020-08-16

Vassklippare

Morgonen den 17 aug kommer en vassklippare att vistas på banan. Vänligen visa hänsyn och utsätt ej vassklipparen för minsta säkerhetsrisk.

2020-06-10

Säsongens fortsatta spelschema

Nu drar säsongens tävlingar igång igen. Här är tävlingarna som kommer framöver.

18/7 Klubb 36 12 hål, poängbogey
1/8 Stadium Open 18 hål, slaggolf
16/8 Race to España 2-mannascramble, 18 hål
22/8 Snörgolf 12 hål, slaggolf
5/9 KM, kval 18 hål, slaggolf
6/9 KM, final 18 hål slaggolf
12/9 SGF Teen Tour First Junior, 18 hål, slaggolf
26/9 KM i puttning + jippotävlingar 12 hål, blandat
5/12 Skinksvingen 12 hål, poängbogey
12/12 Skinksvingen, reservdag 12 hål, poängbogey
2020-06-10

Texas Scramble tävlingspremiär för Ingelsta GK

Äntligen får vi börja tävla igen. Från 1 juli är det fritt fram, om än med flera restriktioner för Covid-19. Den 27 juni skulle vi ha spelat Texas Scramble för tremannalag. Den är nu flyttad till lördag 4 juli. Alltså säger vi, Välkomna till årets upplaga av Texas Scramble, över 12 hål.

Spelformen är slagtävling, ni ska alltså håla ut. Tävlingen spelas med handicap. Lagens sammanlagda spelhandicap har reducerats enligt regler i GIT, omvandlade till 12 hål. Varje lag består av tre personer. Samtliga tävlare slår var sin boll från tee. Tre utslag per spelare måste användas. Tre utslag är fria. Sedan väljer laget från vilken bolls läge de vill fortsätta spela och markerar denna med till exempel en peg. Därefter placerar tävlarna i valfri ordning sina bollar inom 15 centimeter från detta läge, dock inte närmare hålet, och spelar sina slag. Spelet fortsätter på samma sätt tills ni hålat ut, dock att man i bunker återskapar läget mellan bollarna, t.ex. genom att jämna till sanden med en klubba.

Till de särskilda regler som gäller för covid-19 återkommer vi.

Anmälan via golf.se senast torsdag 2 juli kl 17.00. Första start kl 9.00.

Frågor till borje.gaver@gmail.com eller 070-3733105.

2020-05-01

KM Match återuppstår

Ingelsta Golfklubb KM Matchspel är en gammal favorit i tävlingsschemat som nu återuppstår efter några års frånvaro. Här tävlar vi emot varandra i matchspel i en stege som till slut leder fram till en final där vinnaren i KM Matchspel koras. Tävlingen är öppen för alla medlemmar på Ingelsta Golfklubb.

Läs mer om tävlingen och anmäl er HÄR.

2020-04-19

Junior- och knatteträning

Om inte Coronviruset drabbar klubben så tänkte vi ha inskrivning lördagen den 2 maj kl. 11.00-12.00. Sedan blir träningarna enligt programmet på informationssidan. För juniorer 10-18 kommer vi även lägga in några träningar på tisdagar samt en intern tävling några lördagar. Mer  information om den kommer när vi vet lite mera.

Anmälan till Junior- och knatteträningen görs HÄR.

Avgiften är även i år 500:- som swishas på 0730704828.

Mvh

Stefan Gunnartz
Ingelsta Golfklubb

2020-04-14

Greenrenovering

Och så var det dags igen!
Greenrenovering. Mycket väl behövligt för att våra greener ska hålla den höga nivå som vi förväntar oss av dem. Vi ber er ha förståelse och tålamod den närmsta veckan. Greenerna är snart på topp igen!

2020-03-31

Låt flaggan sitta i och rör inte bunkerkrattorna

Vi är lyckligt lottade i Sverige som trots coronaviruset kan fortsätta spela golf. För att det ska förbli så i framtiden är det viktigt at vi följer de rekommendationer Svenska Golfförbundet kommit med. Det har resulterat i de tillfälliga lokala ordningsföreskrifter ni kan läsa mer om här nedan. Det handlar om flaggan, krattorna, hålet och scorekorten.

Utöver det är det viktigt att ha god hygien, inte handtacka varandra efter golfrundan samt undvika att samlas i större grupper. Håll avstånd när ni spelar och stanna självklart hemma om ni känner minsta sjukdomssymptom.

Så här lyder de lokala ordningsföreskrifterna utformade efter SGF:s mall:

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Flaggstången
Flaggstången ska alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Hålet
När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar
Bunkerkrattor ska ej användas. Spelaren ska efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Scorekort
Byt ej scorekort vid start av en runda, var och en för sitt eget.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

2020-02-11

Tävla hos oss under 2020

Nu är årets tävlingsprogram klart och vi har ett fullspäckat program där vi får återbekanta oss med många favoriter. Ni hittar tävlingsprogrammet HÄR och det kommer inom kort även vara tillgängligt under fliken Tävlingar och på Min Golf.

2020-02-09

Greenfeekontroll

Säsongen är redan i full gång och våra fantastiska greener lockar många till att ta en tidig runda för året. I samband med det är vi ute och utför kontroller.

Vi finns på plats och hjälper spelare boka starttider, utföra ankomstanmälan och svarar på allmänna frågor.

Vi utför också den viktiga uppgiften att kontrollera att alla gäster erlägger greenfee.

Välkomna till Ingelsta Golfklubb!

2020-02-03

Missa inte chansen med Svensk Golf!

Eftersom Svensk Golf övergår till en prenumererad tidskrift 2020 har Ingelsta GK inlett ett samarbete med Svensk Golf.

På detta vis får alla Ingelstas medlemmar ett specialpris (239 kr för hela 2020) där även Ingelsta GK får ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration. Detta bidrag är tänkt till klubbens juniorverksamhet. 

Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf via nedan länk:

PRENUMERERA OCH STÖD INGELSTA GOLF!

*Svensk Golf slutar att utkomma som gratistidning i maj 2020. Ordinarie pris för prenumerationen kommer vara 399 kr.


Nytt om Svensk Golf:
Svensk Golf är en självklar vän i varje svensk golfares liv som vi kommer att fortsätta utveckla med smarta instruktionstips, djupa och matnyttiga utrustningstester och de mest läsvärda reportagen från svenska golfbanor samt intressanta möten med golfprofiler och spännande besök på utländska golfdestinationer. Allt för att göra ditt golfliv bättre och roligare. Svensk Golfs motto är att ”inspirera dig till bättre golf” och det gör vi genom att jobba med Sveriges skickligaste golfskribenter och fotografer samt de allra kunnigaste tränarna och experterna.

Vad händer med Svensk Golf under 2020?
Under 2020 kommer tre utgåvor av Svensk Golf att skickas ut precis som vanligt. Från och med nummer fyra kommer affärsmodellen för tidningen att förändras, då distributionsavtalet med Svenska Golfförbundet upphör, och övergå till att bli en prenumererad produkt. Därefter kommer Svensk Golf att producera sex utgåvor av tidskriften mellan maj till december 2020.

Vad kan läsarna förvänta sig av Svensk Golf i den nya modellen?
Svensk Golf vill fortsätta hålla fast vid mottot att "inspirera dig till bättre golf". Bättre golf kan handla om allt från att få matnyttiga och genomtänkta träningstips som gör att du spelar bättre golf till att du inspireras att vidga dina vyer och upptäcka nya golfbanor runtom i landet, eller utanför Sverige. Vi lägger mycket krut idag på våra olika utrustningstester, men det är ett exempel på ett område vi vill vässa ytterligare för att kunna ge vår läsekrets ännu bättre vägledning inför köp av allt från järnset till avståndsmätare. Vi vill vara som den där golftokiga kompisen som du kan snacka golf med hur länge som helst och fråga vad som helst, allt från tävlingar eller nya drivers till vilka som är Sveriges roligaste, vackraste eller bästa banor.

Vilka innehållsmässiga fokusområden får nya Svensk Golf?
Alla våra läsarundersökningar ger ett tydligt kvitto på att vår läsekrets uppskattar Golfskolan med alla dess olika instruktionsavsnitt, våra utrustningstester samt våra banbesök och reportage från Golfsverige. Det är tre viktiga områden för oss att producera ännu bättre innehåll om. Självklart ska du också få möta de mest intressanta svenska golfprofilerna, från proffs till unika eldsjälar, och så ska vi krydda läsupplevelsen med riktigt bra berättelser från när och ibland även fjärran.

PRENUMERERA OCH STÖD INGELSTA GOLF!

2019-12-09

Jämn affär i regnet

På andra försöket blev årets Skinksvingen av och 40-talet tappra spelare tog sig runt de tolv hålen i en tidvis ganska tuff väderlek. Och i slutänden blev det en riktigt jämn affär i toppen av resultatlistan.

Banan hade hämtat sig riktigt bra efter föregående veckas kalla väder med frost och snö. Dock orsakade det rikliga regnet som kom under fredagskvällen att man på bland annat hål fem hade ett extra vattenhinder att navigera. Som vanligt var greenerna i toppklass med en, för tiden på säsongen, fantastisk hastighet och jämnhet.

I resultatlistan blev det som sagt riktigt jämt. De sju pristagarna slutade alla på 22 eller 23 poäng. Segrade gjorde till slut Dick Wisting, hemmahörande på NSGK. Tvåa kom Carl Bindekrans, Ingelsta GK och på tredje plats kom Philip Glovéus, NSGK. Hela resulatlistan hittar ni här.

Efter avslutad runda samlades nästan hela fältet i klubbhuset för att kalasa på smörgåsar med julskinka, pepparkakor och glögg. En traditionsenlig och väldigt mysig avslutning på tävlingssäsongen.

Tävlingskommittén tackar alla som deltagit i våra tävlingar för i år och vi ser fram emot nya bataljer under 2020.

2019-11-29

Skinksvingen inställd

Vi har varit i intensiv kontakt med vår Head Greenkeeper nu på förmiddagen. Han har, efter nattens och förmiddagens snöfall, gjort bedömningen att banan inte kommer vara spelbar imorgon. Den kommer därför vara avstängd och helgens upplaga av Skinksvingen är därmed INSTÄLLD.

Prognoserna för kommande vecka och helg ser mycket mer lovande ut och föhoppningen är stor att vi kan köra tävlingen vid reservtillfället i stället, lördagen den 7:e december.

Observera! Ni som är anmälda till imorgon blir inte per automatik överflyttade till tävlingstillfället nästa lördag. Man måste själv anmäla sig på vanligt vis via Min Golf på golf.se

Ha en trevlig första advent så hoppas vi att vi ses nästa lördag i stället.

Med vänlig hälsning
Tävlingskommittén

2019-10-28

Skinksvingen 30:e november

Tiden närmar sig för årets sista tävling på Ingelsta GK, den traditionella Skinksvingen. Lördagen den 30 november kör vi om vädret tillåter.

KANONSTART KL 11.00 över 12 hål.

Om det inte går då har vi lördagen efter, den 7december i reserv.

Anmälan senast den 28 november kl 12.00 för det första datumet och torsdag 5 november kl 12 till reservdatumet. Startavgiften är 200 kr plus eventuell tävlingsgreenfee 150 kr. Max antal deltagare är 60.

En gemensam klass för herrar och damer. Spelform poängbogey.

Priser i form av presentkort på julskinka (eller vad ni nu väljer).

Efter avslutad runda bjuder klubben på glögg och pepparkaka. Dessutom kommer cafeterian att hålla öppet och sälja våfflor med sylt, skinkmacka och kaffe.

Välkomna
Tävlingskommittén

Kontaktperson (tom 22 november): Börje Gavér 070-3733105 eller borje.gaver@gmail.com, där efter Joakim Holmberg, tel 070-9660608 eller joakim.k.holmberg@gmail.com.

2019-07-23

Två tävlingar på Ingelsta GK 3-4 augusti

Om två veckor är det dags för Stadium Open på lördagen och Klubb 36 på söndagen.

Stadium Open är klubbens största tävling under året med 10.000 kr i priser i form av presentkort från Stadium. Dam- och herrklass, slaggolf över 18 hål. Anmälan via golf.se senast torsdag 1 augusti kl 17.00.

På söndagen den 4 augusti har vi en ny tävling, Klubb 36. Den är i första hand avsedd för spelare med över 36 i hcp, men öppen för alla. Två klasser där de med mer än 36 spelar i klass A och de från 36 och nedåt i klass B. Men de kan spela i samma boll.

I samband med anmälan kan man önska partner att spela ihop med. Till exempel kan en höghandikappad önska att få spela med en kompis med officiellt hcp.

Poängbogey över 9 hål. Anmälan via golf.se senast fredag 2 augusti kl 17:00.

Frågor till Börje Gávér, borje.gaver@gmail.com eller 070-3733105.

Välkommen

Tävlingskommittén, Ingelsta GK

2019-07-18

Kansli och café stängt 19 juli

Fredagen den 19:e juli är kansliet och caféet stängt. Du är välkommen att ankomstanmäla dig via terminalen.

2019-06-30

Texas Scramble

Vår Texas Scramble fortsätter vara en av de mest populära tävlingarna på Ingelsta. I år lockade tävlingen 24 lag med totalt 72 deltagare. Och tävlingsdagen bjöd på perfekta förutsättningar med ett härligt väder och greener i världsklass.

Hela elva lag kom in på utmärkta resultat under 40. Länge var lag Carlsson/Strandh/Nyström ledare i klubbhuset men man slutade till slut på tredje plats med sina 38.6 slag. I de sista bollarna kom först lag Zetterlund/Mångberg/Arosin in på 37,7 slag. De fick dock se sig besegrade av sista bollen där lag Andersson/Jonsson/Bjurström kom in på 37.5 slag och där med segrade i dagens tävling.

Vi tackar alla deltagare för en fantastisk tävlingsdag och välkomnar tillbaka till nästa tävling, Stadium Open i början av augusti.

Resultatlistan från tävlingen finner ni HÄR

Köp årskort 2024

Marknadens bästa greener till marknadens billigaste pris! Årskort & medlemskap 3500 kr

Ingår:

 • +100 kr på Norrköpings bästa driving range (endast nya medlemmar)
 • Fritt spel året runt på ordinarie greener
 • Fri träning på Norrköpings bästa träningsområde
 • Gratis medlemskvällar tillsammans med våra instruktörer William & Wesley
 • 25% rabatt golfbil
 • 25% rabatt på hyrvagn